dimecres, 30 d’octubre de 2013

Amb bona llet!

Coneixeu el Banc de sang i teixits, oi? Síiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! Molt bé, així, m'agrada.

I coneixeu el Banc de llet materna? ...... tic, tac, tic, tac..... això potser no. És normal, jo tampoc ho coneixia fins que no vaig tenir el Bernat.

Us ho explico ràpidament: És un banc, com el de sang, però de llet materna. La donació és totalment altruista, per descomptat.


La manera de fer-ho és molt fàcil. En el mateix Banc de sang i teixits (a Terrassa, a la Mútua) et proporcionen 10 potets per congelar la llet i, si no en tens, un sacaleches. Allà mateix, et fan l'entrevista que fan normalment, et treuen una mica de sang (molt poqueta) i normalment, et donen un obsequi. Tots aquests estris te'ls endús a casa i allà et treus la llet i la congeles.


Algunes preguntes que poden sorgir:

Pregunta: Quant temps puc trigar en treure'm llet?
Resposta: Pots trigar el que necessitis. Hi ha dones que triguen una setmana i d'altres que dos mesos. No hi ha pressa. Jo mateixa, del 10 pots en tinc plens 6, i fa un mes i mig que ho vaig començar a fer.

Pregunta: Si omplo molt poquet el pot, passa res?
Resposta: No, qualsevol quantitat per petita que sigui, és benvinguda.

Pregunta: Si em trec llet al matí l'he de congelar ràpidament?
Resposta: No, però com a màxim només pot estar 24 hores a la nevera. Mai a temperatura ambient. Si al matí et treus llet i penses que a la nit podràs tornar a treure-te'n, la guardes a la nevera, un cop ja hagis acabat, la poses al congelador. Si veus que hi ha molt poc, però que al vespre no podràs fer-ho, ho poses directament al congelador.

Pregunta: Com la porto al Banc de llet?
Resposta: Truques al transportista (allà et donen tota la informació i els telèfons) i te la venen a buscar a casa, per a que no es trenqui la cadena del gel.

Si sou mares que esteu alletant al vostre fill, i us fan mal els pits per què teniu molta llet o simplement, voleu fer un gran gest, us animo a que doneu sang.És el millor regal per als nens prematurs o nens que les seves mares no els poden alletar. 

1 comentari: